Drinkar Gåvor - ätbara Jul

Hemmagjord Baileys

Hemmagjord Baileys kan på riktigt vara bland det godaste som finns! Första gången jag gjorde det trodde jag aldrig att man så enkelt kunde återskapa smaken själv, men det kan man verkligen! Hemligheten är snabbkaffepulver, vanilj och rom. Och så grädde, socker och några äggulor också. Och lite sprit, icke att förglömma.

Det här receptet har funnits på bloggen i tio år, men de senaste åren har det bara inte blivit av att jag gjort det. I år blev det ändring på det, och hemgjord Baileys kommer vi numera att göra varje år framöver! Och man behöver ju inte vänta till jul med att göra det, det är perfekt att plocka fram som avec till kaffet vid vilken middagsbjudning som helst, oavsett tid på året. Kan tänka mig att det kan vara en riktig hit även till påsk!

På det stora hela vispar man ihop råa äggulor med lite snabbkaffepulver, jag använder klassiskt Nèscafé på burk. Sedan vispar man ut florsocker med sprit, smaksätter med lite rom och vaniljarom, blandar allt och häller i färsk grädde.

Vad gäller spritsort är det bra att välja en ganska smakneutral sort, eftersom det är fokus på de andra goda smakerna som kaffe och vanilj. Jag har gjort min hemgjorda Baileys både på Brännvin special och på Renat, båda funkar fint. Klassisk vodka skulle säkert också funka, men det känns som en onödigt dyr spritsort för ändamålet.

Hållbarheten är inte så lång eftersom hemgjord Baileys består av råa äggulor och färsk grädde, jag skulle säga max fem dagar för att vara på säkra sidan. Kanske att man inte dricker upp allt själv på fem dagar, och just därför är det toppen att ge bort en liten flaska hemgjord Baileys, det är en riktigt uppskattad present!

Skriv ut

Hemmagjord Baileys

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hemmagjord Baileys smakar som en dröm, och du gör det på tio minuter! Perfekt att plocka fram som avec till kaffet och en uppskattad present!

 • Författare: Helena
 • Tillagningstid: 10 min
 • Total tid: 10 min
 • Antal portioner: ca 78 dl Baileys 1x

Ingredienser

Scale
 • 3 äggulor
 • 1 msk snabbkaffepulver
 • 3 dl florsocker
 • 2,5 dl Brännvin Special alt. Renat
 • 1 tsk vaniljarom / vaniljextrakt (finns på små flaskor bland bakingredienserna)
 • 3 msk rom, helst mörk
 • 4 dl vispgrädde

Instruktioner

Separera äggen och häll ner äggulorna i en bunke. Rör ner snabbkaffepulvret och rör samman med hjälp av en gaffel.

I en annan bunke – häll ner florsockret, och rör samman det med brännvinet med hjälp av en handvisp. Börja med att först röra ner hälften av spriten och blanda ut det med sockret, och häll sedan ner resten av spriten och rör om.

Blanda ner vaniljarom, rom och ägg&kaffe-röra, och rör till en jämn smet.

Häll ner vispgrädden och rör om lite till. Ifall det finns många mörka klumpar kvar av kaffepulvret kan du ta några varv med elvispen så att allting löser sig och blandar sig fint.

Häll upp på väl rengjord glasflaska och ställ in i kylen. (Jag brukar koka upp vatten i vattenkokaren och hälla det kokandes ner i flaskan och sedan tömma den.)

Servera din hemgjorda Baileys riktigt kall, allra helst med en isbit.

Mer sugen på en drink? Lite åt samma hållet är White Russian med smak av pepparkaka!

22 december, 2022

12 kommentarer

 1. Så kul, det är onekligen så mycket mer känsla i det himmagjorda!
  Kaluha har vi gjort med mycket mycket lyckat resultat, tänk snart kan man kanske ha ett helt barskåp fullt av egenhändiga blandningar…

  ha en goderlig vecka,
  kramar

 2. Kan man veganisera den här på något sätt? Ta bort äggulorna? Funkar det? Låter supergott verkligen, men eftersom en i familjen är vegan har det blivit så svårt med en del saker!

  1. Hej Lotta! Jag vet inte alls hur den blir utan äggulorna, men prova gärna att utesluta dem och berätta hur det blir!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration