Skriv ut

Italiensk brödsallad med buffelmozzarella

Italiensk-brödsallad-panzanella

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

Mättande och saftig sallad som toppas med buffelmozzarella eller burrata. Dessutom ett perfekt sätt att ta tillvara på gammalt bröd!

Ingredienser

Scale
  • 250 g cocktailtomater
  • 2 msk pinjenötter
  • 6 skivor surdegsbröd
  • olivolja att ringla över brödet
  • ca 200 g färsk spenat
  • 1 basilikaplanta
  • 2 st buffelmozzarella alt. burrata
  • Salt
  • Peppar

———-

Dressing:

  • ca 0,5 dl olivolja
  • ca 2 tsk flytande honung
  • ca 1 tsk vit balsamvinäger

Instruktioner

Sätt ugnen på 175C. Halvera cocktailtomaterna och lägg dem med snittytan uppåt i en ugnsfast form. Salta och peppra lite, och ringa över lite olivolja. Låt stå i mitten av ugnen ca 15 minuter medan du förbereder resten.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de börjat dofta och fått färg. Lägg åt sidan.

Dela brödskivorna i mindre bitar med händerna. Stek brödbitarna i olivolja tills de fått fin färg och blivit lite knapriga.

Rör ihop dressingen.

Blanda tomater, stekta brödkrutonger, spenat och basilikablad på ett stort uppläggningsfat. Strö över pinjenötterna. Lägg burratan i mitten på salladen. Salta och peppra och ringla över dressing. Servera gärna lite charkuterier vid sidan av.