Mättande och saftig sallad som toppas med buffelmozzarella eller burrata. Dessutom ett perfekt sätt att ta tillvara på gammalt bröd!
———-
Dressing:
Sätt ugnen på 175C. Halvera cocktailtomaterna och lägg dem med snittytan uppåt i en ugnsfast form. Salta och peppra lite, och ringa över lite olivolja. Låt stå i mitten av ugnen ca 15 minuter medan du förbereder resten.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de börjat dofta och fått färg. Lägg åt sidan.
Dela brödskivorna i mindre bitar med händerna. Stek brödbitarna i olivolja tills de fått fin färg och blivit lite knapriga.
Rör ihop dressingen.
Blanda tomater, stekta brödkrutonger, spenat och basilikablad på ett stort uppläggningsfat. Strö över pinjenötterna. Lägg burratan i mitten på salladen. Salta och peppra och ringla över dressing. Servera gärna lite charkuterier vid sidan av.
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/italiensk-brodsallad-buffelmozzarella/