Skriv ut

Jordgubbar med burrata, basilika och balsamico

Jordgubbar med burrata, basilika och balsamico

5 from 2 reviews

Jordgubbar med burrata, basilika och balsamico är en perfekt sommarlunch, eller plocktallrik som en del av sommarmiddagen.

Ingredienser

Scale
  • 1 liter jordgubbar
  • 1 basilikaplanta
  • 2 st burrataostar (totalt ca 300 g)
  • Salt och peppar
  • Ca 1 msk balsamicocreme
  • Ev. surdegsbröd till servering

Instruktioner

Skölj och snoppa jordgubbarna. Halvera ungefär hälften av dem av lägg på ett stort serveringsfat. Spara två ”hål” där du kan lägga burrataostarna.

Plocka av basilikabladen och lägg ut mellan jordgubbarna.

Häll av lagen från burrataostarna och placera försiktigt ut dem på fatet. Öppna upp den ena och låt innehållet rinna ut lite, och låt den andra vara hel (eller hur du föredrar).

Salta och peppra, och avsluta med att ringla över crema di balsamico efter smak och tycke.