Skriv ut

Krämig sill med apelsin, nejlika och gran

Ängöl julöl

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Krämig sillinläggning som smakar som julen doftar – av apelsin, kryddnejlika och gran.

Ingredienser

Scale
  • 3 dl crème fraiche (34% fetthalt)
  • 1 msk majonnäs
  • finrivet skal av en apelsin
  • 0,5 tsk mald kryddnejlika
  • 1 tsk finhackade små, späda granbarr
  • 2 pkt 5-minuters inläggningssill i bitar á 430 g per förpackning

Instruktioner

Rör samman crème fraiche och majonnäs i en bunke, och finriv ner skalet av en apelsin i röran. Rör ner mald kryddnejlika.

Ta loss de små granbarren från sina små stammar, detta görs enklast med kniv på en skärbräda för att slippa stickigt pillande. Finhacka de små granbarren riktigt fint, så att de mer är som små smulor än barr. Rör ner i crème fraiche-röran.

Låt den överflödiga vätskan från 5-minuterssillen få rinna av i en sil och rör sedan ner bitarna i crème fraiche-röran. Häll över i glasburk och ställ kallt till servering.