Skriv ut

Kanderade pecannötter med apelsin och kanel

Kanderade pecannötter med apelsin och kanel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 3 recensioner

Loading...

Kanderade pecannötter med apelsin och kanel smakar gudomligt och får hela köket att dofta underbart! Perfekt som present om man är bortbjuden på julen.

Scale

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 125C.

Rosta pecannötterna i en torr stekpanna. De är klara när de börjar dofta och har mjuknat något. Lägg över på tallrik.

Vispa äggvitan i en bunke till ett fast skum.

Blanda råsocker, kanel och flingsalt i en skål.

Finriv skalet från apelsinen direkt ner i äggvitan. Blanda ner sockerblandningen däri, och rör sedan ner nötterna. Rör runt nötterna tills de är täckta av kanelsmeten. Bred sedan ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Nötterna ska inte täcka varandra.

Rosta nötterna i mitten av ugnen i en timme. Rör runt med en stekspade i dem en gång i kvarten. Låt dem sedan svalna, och förvara i lufttät burk.