Kanderade pecannötter med apelsin och kanel
Kanderade, sötsalta pecannötter med smak av apelsin och kanel kan vara årets bästa julrecept här hemma! Det inte bara smakar fantastiskt, det luktar dessutom helt underbart.
Och så är det superenkelt att göra också. Man bara vänder runt de rostade nötterna i uppvispad äggvita och smaksätter med kanel, rivet apelsinskal och socker, sedan rostar man dem i ugnen, och det är då som det luktar julstämning de luxe i hela köket.
Kandera pecannötterna i ugnen
Jag provade först att kandera nötterna i stekpannan, men tar man upp dem lite för tidigt kommer kanderingen inte att stelna helt utan förbli lite kladdig, och tar man dem lite för sent så bränner man sockret. Så att rosta pecannötterna i ugnen på låg värme och röra runt i dem då och då visade sig vara det absolut enklaste och säkraste sättet för att få perfekta kanderade nötter. (Och garanterat mindre ilska.)
De förvaras bäst i lufttät burk (men tro mig, de tar slut fort) och är en uppskattad och personlig present att ge bort om man är bortbjuden i julhelgen. Kanske något att snacksa på framför Kalle Anka?
Kanderade pecannötter med kanel och apelsin är toppen att garnera juldesserter med! Som på denna clementinpannacotta till exempel…
Men det behöver inte bara vara söta anrättningar som man toppar med kanderade nötter, den här julsalladen som är perfekt att ha som sallad till julbordet lyfts till helt nya nivåer med hjälp av kanderade pecannötter med julens smak. Det blir en oväntad smakbrytning mot det syrliga granatäpplet och apelsinen och den salta, krämiga getosten. Och så får man in lite crunch också!
Skriv utKanderade pecannötter med apelsin och kanel
Kanderade pecannötter med apelsin och kanel smakar gudomligt och får hela köket att dofta underbart! Perfekt som present om man är bortbjuden på julen.
- Förberedelser: 10 min
- Tillagningstid: 60 min
- Total tid: 1 timme + 10 min
- Antal portioner: 1 plåt 1x
Ingredienser
- 200 g pecannötter
- 1 äggvita
- 1,5 dl råsocker
- 1 tsk kanel
- 1 tsk flingsalt
- 1 apelsin – rivet skal
Instruktioner
Sätt ugnen på 125C.
Vispa äggvitan i en bunke till ett fast skum.
Blanda råsocker, kanel och flingsalt i en skål.
Finriv skalet från apelsinen direkt ner i äggvitan. Blanda ner sockerblandningen däri, och rör sedan ner nötterna. Rör runt nötterna tills de är täckta av kanelsmeten. Bred sedan ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Nötterna ska inte täcka varandra.
Rosta nötterna i mitten av ugnen i en timme. Rör runt med en stekspade i dem en gång i kvarten. Låt dem sedan svalna, och förvara i lufttät burk.
God Jul till dig och din familj! Tack för alla fina recept.
Detsamma Lotta, stor kram!
Tack för receptet. Har nötterna i ugnen nu, skall göra din sallad med getost, apelsin och granatäpple. 😋
Vad roligt Marica! Hoppas du gillar den! 🙂