Jul Snacks

Kanderade pecannötter med apelsin och kanel

Kanderade pecannötter med apelsin och kanel

Kanderade, sötsalta pecannötter med smak av apelsin och kanel kan vara årets bästa julrecept här hemma! Det inte bara smakar fantastiskt, det luktar dessutom helt underbart. Och så är det superenkelt att göra också. Man bara vänder runt de rostade nötterna i uppvispad äggvita och smaksätter med kanel, rivet apelsinskal och socker, sedan rostar man dem i ugnen, och det är då som det luktar julstämning de luxe i hela köket.

Jag provade först att kandera nötterna i stekpannan, men tar man upp dem lite för tidigt kommer kanderingen inte att stelna helt utan förbli lite kladdig, och tar man dem lite för sent så bränner man sockret. Så att rosta pecannötterna i ugnen på låg värme och röra runt i dem då och då visade sig vara det absolut enklaste och säkraste sättet för att få perfekta kanderade nötter. De förvaras bäst i lufttät burk (men tro mig, de tar slut fort) och är en uppskattad och personlig present att ge bort om man är bortbjuden i julhelgen. Kanske något att snacksa på framför Kalle Anka?

Skriv ut

Kanderade pecannötter med apelsin och kanel

Kanderade pecannötter med apelsin och kanel smakar gudomligt och får hela köket att dofta underbart! Perfekt som present om man är bortbjuden på julen.

  • Författare: Helena
  • Förberedelser: 10 min
  • Tillagningstid: 60 min
  • Total tid: 1 timme + 10 min
  • Antal portioner: 1 plåt 1x

Ingredienser

Scale
  • 200 g pecannötter
  • 1 äggvita
  • 1,5 dl råsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 apelsin – rivet skal

Instruktioner

Sätt ugnen på 125C.

Vispa äggvitan i en bunke till ett fast skum.

Blanda råsocker, kanel och flingsalt i en skål.

Finriv skalet från apelsinen direkt ner i äggvitan. Blanda ner sockerblandningen däri, och rör sedan ner nötterna. Rör runt nötterna tills de är täckta av kanelsmeten. Bred sedan ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Nötterna ska inte täcka varandra.

Rosta nötterna i mitten av ugnen i en timme. Rör runt med en stekspade i dem en gång i kvarten. Låt dem sedan svalna, och förvara i lufttät burk.

Någon som undrar vad förra årets bästa julrecept var? Salt kolafudge, utan tvekan.

20 december, 2019

4 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration