Jul

Clementinpannacotta med kanderade pecannötter

Clementinpannacotta

Har du spikat juldesserten än? Om inte, låt mig föreslå clementinpannacotta med kanderade pecannötter! Friskt och fräscht, och både clementinpannacottan och nötterna kan förberedas till 100% i förväg.

Men vi måste prata mer om NÖTTERNA. De är verkligen så otroligt goda, jag gör dem varje år till jul och använder dem till lite allt möjligt. De funkar att lägga ovanpå de allra flesta desserter…

Sallad till julbordet

…men även till lite mer otippade anrättningar som sallad till julbordet, där de bryter av fint mot de lite syrligare och färgglada inslagen som granatäpple och apelsin. Jag lovar att önska mig lite blygsamhet i julklapp, men innan jag gör det vill jag bara säga att ALLA ÄLSKAR DE HÄR NÖTTERNA. De är perfekta som julklapp i en glasburk också! (Vill nog hellre få nötter än en skopa blygsamhet när jag tänker efter.)

Kanderade pecannötter med apelsin och kanel

Pecannötterna görs i ugnen för att man ska undvika raseriutbrott på kanderingar som bränner fast i en stekpanna. Det blir dåligt med julefrid då. Nötterna smaksätts med salt och socker (både råsocker och vanligt socker funkar finemang) och med kanel och rivet apelsinskal. Har du bara clementiner hemma kan du ta det istället. Här hittar du receptet på kanderade pecannötter.

Skriv ut

Clementinpannacotta med kanderade nötter

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Frisk pannacotta med smak av clementin som får god knaprig topping av sötsalta, kanderade pecannötter.

  • Författare: Helena
  • Förberedelser: 5 min
  • Tillagningstid: 5 min
  • Total tid: 10 min + tid i kyl
  • Antal portioner: 4-6 1x

Ingredienser

Scale
  • 3 gelatinblad
  • 4 dl grädde
  • 2 msk socker
  • 0,5 vaniljstång
  • 23 clementiner (rivet skal av 2 st och sammanlagt 0,75 dl pressad, silad clementinsaft)

Instruktioner

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

Tvätta clementinerna och riv skalet fint på två av dem och lägg det rivna skalet/zesten åt sidan. Pressa ut juicen ur clementinerna och sila den så att det mesta av fruktköttet försvinner. 0,75 dl silad clementinjuice behöver du få ihop.

Värm upp grädde med socker och fröna från en halv, urskrapad vaniljstång. Ta från värmen när första bubblan kommer och rör ner gelatinbladen, finrivet clementinskal och 0,75 dl pressad, silad clementinsaft.

Häll upp i portionsformar och ställ kallt, minst 4-5 timmar men gärna över en natt. Just vaniljstång behöver ungefär ett dygn på sig för att sätta smak.

Toppa med de kanderade pecannötterna precis vid servering.

19 december, 2023

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration