Jul

Granar till pepparkakshuset

De här granarna ser proffsiga ut (i alla fall de som Anette brukar göra) och blir jättefina bredvid pepparkakshuset. Man tar en glasstrut och vänder den upp och ner, och bryter av den lite i kanterna så att den står stadigt. Sedan klickar man små klickar med en smal sprits (det går lika bra med en plastpåse med ett litet hål i ena hörnan). Man börjar längst ner, och klickar runt och uppåt tills granen är klar. Om man vill kan man trycka dit små silverkulor innan kristyren torkat. För att få den gröna färgen häller man i grön karamellfärg, och för att den ska bli lite mörkgrön kan man även hälla i ett par droppar svart karamellfärg. Sedan kan man avsluta med lite florsocker genom en tesil för att få en ”nysnöad” look.

Kristyr:
4 dl florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit
Ev. några droppar karamellfärg för önskad färg

24 november, 2009

En kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration