Jul

Åviks deg till pepparkakor och pepparkakshus

Det här receptet är ett riktigt genuint familjerecept, Olofs farfar brukade baka sina pepparkakor enligt det här receptet. Måtten angivna nedan ger ganska många pepparkakshus, så man kan självklart göra en mindre sats av degen.

6 dl Strösocker
1/3 L Sirap (3,5 dl)
1 Ägg
500 g Margarin
3 dl Grädde
1,5-2,5 msk Kanel
2 msk Ingefära
0,5 msk Nejlikor
1 msk Bikarbonat
1,3-1,4 kg Vetemjöl (2,3L)
Blanda 1 kg av mjölet med bikarbonaten, ägget, margarin, sirap och strösocker. Vispa grädden och kryddorna. Låt stå svalt 1 dygn. Tillsätt resten av mjölet. Låt gärna stå 1 dygn till, det blir lättare att kavla ut då. Grädda kakorna i 200 grader ugnsvärme. OBS – till pepparkakshus, ta i mer mjöl, tills du känner att degen är lätt att arbeta med.
24 november, 2009

En kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration