Jul Påsk

Senapssill

Då var det skärtorsdag! Sådana här dagar brukar vi sluta några timmar tidigare på mitt jobb, vilket alltid är välkommet. Jag hade stora ambitioner på att åka hem och städa och påskpynta huset, men Bally och jag tog en tupplur istället. Nu däremot har jag börjat röja i köket, och snart ska jag koka en vaniljsås till årets första rabarberpaj som jag tänkte att jag skulle baka ikväll.

Har ni börjat planera er påskmeny än? Jag har i stort sett bestämt vad vi ska äta på påskmiddagen på lördag, men inget av det ligger på bloggen än, så det får komma upp i efterhand. Den här sillen däremot kan jag bjuda på receptet till. Den lagade Olof till ett påskreportage, och ska ni göra sill i påsk är den ett hett tips! Den passar lika bra till påsk som till jul och midsommar.

Senapssill
420 g inläggningssill
2 dl crème fraiche
2 msk svensk, klassisk senap
2 msk söt, stark senap
1 kruka dill (motsvarar ca 1 dl)
1 liten rödlök
1 nypa salt

Blanda crème fraiche med de båda senapssorterna. Hacka och rör ner dillen. Hacka rödlöken grovt, och rör ner även den. Skär inläggningssillen i bitar, och blanda samman med senapsröran. Smaka av med salt. Gör gärna sillen 1-2 dagar i förväg för att den ska hinna få så mycket smak som möjligt.

17 april, 2014

2 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration