Jul

Pepparkaksvåfflor

Pepparkaksvåfflor

Har ni testat att hälla pepparkakskryddor i våffelsmeten någon gång? Så att ni får pepparkaksvåfflor? Det ger en julig smak och passar perfekt så här års, både som tilltugg på adventsminglet brutna i små hjärtan och som mättande lunch som hela våfflor i mellandagarna!

Själv glömmer jag ofta bort att tacksamma lunchrätter som våfflor och ugnspannkaka existerar och lagar våfflor främst runt våffeldagen. Men det är ju faktiskt gott året runt, och ofta har man alla ingredienserna hemma.

Pepparkaksvåfflor smakar prima ihop med lingongrädde och ädelostgrädde, se recept nedan.

Skriv ut

Pepparkaksvåfflor

Pepparkaksvåfflor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 1 recensioner

Loading…

Krydda våfflorna med pepparkakskryddor så får du pepparkaksvåfflor! Underbart som julig lunch eller på glöggminglet ihop med lingongrädde.

  • Författare: Helena
  • Förberedelser: 10 min
  • Tillagningstid: 30 min
  • Total tid: 40 min
  • Antal portioner: 810 st våfflor 1x
Scale

Ingredienser

  • 150 g smält smör
  • 3 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 5,25 dl mjöl
  • 0,75 dl socker
  • 3 dl mineralvatten (vanligt vatten går också bra)
  • 2 dl grädde (ovispad)
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 påse pepparkakskryddor (en hel påse är oftast på 18 g)

———-

Lingongrädde:

  • grädde
  • rårörda lingon

———-

Ädelostgrädde

  • 1 bit ädelost
  • lite flytande vispgrädde, alt. crème fraiche

Instruktioner

Våfflor: Vispa samman alla ingredienser utom det smälta smöret, det rörs i sist. Sedan är det bara att grädda!

Lingongrädde: Vispa grädden, och rör sedan i ett par skedar rårörda lingon.

Ädelostgrädde: Smula ner ädelosten i en bunke, och vispa ihop med lite grädde med elvisp till en konsistens som du känner dig nöjd med. Blir det för tjockt, späd med mer grädde eller mjölk. Här finns inga rätt eller fel!

 

 

6 Kommentar

  1. Mårtenssons kök

    14 december, 2015 at 8:22 e m

    Vilket vacker och stämningsfull bild!
    Nej det har vi inte testat, det låter otroligt gott men våfflor är något som vi nästan aldrig gör. Vi har till och med låtit vårt våffeljärn gå i pension och det har nu fått dra sej tillbaks uppe på vinden:) Men pepparkakskryddor häller vi i både det ena och det andra ändå, så det har vi inte pensionerat.

    Kram på er!

    1. Helena

      22 december, 2015 at 7:29 e m

      Man tackar! Olof har fotat, men jag har ju faktiskt gjort våfflorna. 😉 Nu får ni allt hämta ner ert våffeljärn, våfflor som är så gott!

  2. Hemma på Sjuan

    17 december, 2015 at 5:57 f m

    Gjorde nyligen kladdkaka med pepparkakskryddor i men inte testat våfflor. De ser väldigt goda ut. Fina bilder hos dig. /Suss

    1. Helena

      22 december, 2015 at 7:30 e m

      Tack så mycket! Kladdkaka med pepparkakskryddor är supergott ju!

  3. clara

    3 mars, 2016 at 10:23 e m

    Men alltså, jag som inte skulle äta mer ikväll blev precis så hungrig av att gå in på din blogg! Så fin!!!

    1. Helena

      13 mars, 2016 at 11:47 f m

      Tack så mycket Clara, vad glad jag blir!

Lämna en kommentar