Andra, Jul, Vegetariskt

Pepparkaksvåfflor

Har ni testat att hälla pepparkakskryddor i våffelsmeten någon gång? Det ger en julig smak och passar perfekt så här års, både som tilltugg på adventsminglet och som mättande lunch i mellandagarna. Själv glömmer jag ofta bort att tacksamma lunchrätter som våfflor och ugnspannkaka existerar, och lagar dem främst runt våffeldagen, men det är ju faktiskt gott året runt, och ofta har man alla ingredienserna hemma. Pepparkakskryddade våfflor smakar prima ihop med lingongrädde och ädelostgrädde. Receptet hittar ni här.

6 Kommentar

 1. Mårtenssons kök

  14 december, 2015 at 8:22 e m

  Vilket vacker och stämningsfull bild!
  Nej det har vi inte testat, det låter otroligt gott men våfflor är något som vi nästan aldrig gör. Vi har till och med låtit vårt våffeljärn gå i pension och det har nu fått dra sej tillbaks uppe på vinden:) Men pepparkakskryddor häller vi i både det ena och det andra ändå, så det har vi inte pensionerat.

  Kram på er!

  1. Helena

   22 december, 2015 at 7:29 e m

   Man tackar! Olof har fotat, men jag har ju faktiskt gjort våfflorna. 😉 Nu får ni allt hämta ner ert våffeljärn, våfflor som är så gott!

 2. Hemma på Sjuan

  17 december, 2015 at 5:57 f m

  Gjorde nyligen kladdkaka med pepparkakskryddor i men inte testat våfflor. De ser väldigt goda ut. Fina bilder hos dig. /Suss

  1. Helena

   22 december, 2015 at 7:30 e m

   Tack så mycket! Kladdkaka med pepparkakskryddor är supergott ju!

 3. clara

  3 mars, 2016 at 10:23 e m

  Men alltså, jag som inte skulle äta mer ikväll blev precis så hungrig av att gå in på din blogg! Så fin!!!

  1. Helena

   13 mars, 2016 at 11:47 f m

   Tack så mycket Clara, vad glad jag blir!

Lämna en kommentar