Skriv ut

Pepparkaksvåfflor

Pepparkaksvåfflor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 1 recensioner

Loading...

Krydda våfflorna med pepparkakskryddor så får du pepparkaksvåfflor! Underbart som julig lunch eller på glöggminglet ihop med lingongrädde.

Ingredienser

Scale
  • 150 g smält smör
  • 3 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 5,25 dl mjöl
  • 0,75 dl socker
  • 3 dl mineralvatten (vanligt vatten går också bra)
  • 2 dl grädde (ovispad)
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 påse pepparkakskryddor (en hel påse är oftast på 18 g)

———-

Lingongrädde:

  • grädde
  • rårörda lingon

———-

Ädelostgrädde

  • 1 bit ädelost
  • lite flytande vispgrädde, alt. crème fraiche

Instruktioner

Våfflor: Vispa samman alla ingredienser utom det smälta smöret, det rörs i sist. Sedan är det bara att grädda!

Lingongrädde: Vispa grädden, och rör sedan i ett par skedar rårörda lingon.

Ädelostgrädde: Smula ner ädelosten i en bunke, och vispa ihop med lite grädde med elvisp till en konsistens som du känner dig nöjd med. Blir det för tjockt, späd med mer grädde eller mjölk. Här finns inga rätt eller fel!