Skriv ut

Kantarellpasta med vitt vin och grädde

kantarellpasta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,67 av 3 recensioner

Loading...

Höstens godaste pasta gör du på kantareller, vitt vin, grädde och parmesanost. Att laga den en gång i veckan är fullt rimligt. 

Scale

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att koka pastan.

Rensa kantarellerna och fräs dem i lite smör tills det mesta av vätskan har gått ur.

Hacka under tiden lökarna och pressa vitlöken, och låt detta få fräsa med när kantarellerna har fräst en stund.

Häll på vin, låt det koka upp, och tillsätt sedan grädde, salt och peppar och låt det koka upp igen.

Rör i 1 dl riven parmesanost, och spara 0,5 dl till garnering.

Blanda ner den nykokta pastan, och rör om ordentligt. Garnera varje tallrik med lite riven parmesan, lite flingsalt och ta några varv med pepparkvarnen. Ringla försiktigt över lite tryffelolja, och njut!