Det absolut godaste och enklaste grundreceptet på en klassisk och kladdig kladdkaka! Och med så lite disk som möjligt, dessutom!
Författare:Helena
Förberedelser:10 min
Tillagningstid:20 min
Total tid:30 min
Antal portioner:8-10 1x
Ingredienser
Scale
100 g smält smör
3 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk flingsalt
100 g 70% choklad (om du vill ha en chokladigare kladdkaka, annars kan chokladen utan problem uteslutas)
Instruktioner
Sätt ugnen på 175C.
Smält smöret i en mellanstor kastrull (t ex en sådan du brukar koka ris i) och ta det sedan från värmen. Rör ner socker med en slev och sedan äggen, ett i taget.
I en mindre bunke vid sidan av – rör samman mjöl, kakao, vaniljsocker och flingsalt. Rör ner i kastrullen.
Grovhacka chokladen (ifall du vill ha extra choklad i) och rör ner den också i smeten.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform och häll ner smeten däri. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 15-20 min, den ska vara lite lös och vaggig i mitten när du tar ut den så att det blir en kladdig kladdkaka. Låt svalna och ställ sedan kallt till servering.