Skriv ut

Världens godaste kladdkaka

Kladdig kladdkaka

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Det absolut godaste och enklaste grundreceptet på en klassisk och kladdig kladdkaka! Och med så lite disk som möjligt, dessutom!

Ingredienser

Scale
  • 100 g smält smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk flingsalt
  • 100 g 70% choklad (om du vill ha en chokladigare kladdkaka, annars kan chokladen utan problem uteslutas)

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175C.
  • Smält smöret i en mellanstor kastrull (t ex en sådan du brukar koka ris i) och ta det sedan från värmen. Rör ner socker med en slev och sedan äggen, ett i taget.
  • I en mindre bunke vid sidan av – rör samman mjöl, kakao, vaniljsocker och flingsalt. Rör ner i kastrullen.
  • Grovhacka chokladen (ifall du vill ha extra choklad i) och rör ner den också i smeten.
  • Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform och häll ner smeten däri. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 15-20 min, den ska vara lite lös och vaggig i mitten när du tar ut den så att det blir en kladdig kladdkaka. Låt svalna och ställ sedan kallt till servering.