Det enda grundrecept du behöver på klassisk pannacotta med vanilj! En snabb och enkel dessert att förbereda i förväg, som lätt kan varieras!
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten och låt dem ligga där medan du förbereder övriga ingredienser. De behöver ligga i vatten i minst 5 min.
Mät upp grädde, mjölk och socker i en kastrull. Dela en vaniljstång och spara undan ena halvan av vaniljstången till ett annat tillfälle. Snitta upp halvan du tänkt använda och skrapa ur fröna med en vass kniv. Häll ner både frön och uppsnittad stång i gräddmjölken och rör då och då lite lätt med en handvisp medan det värms upp.
Värm tills de första kokbubblorna kommer. Dra då kastrullen från värmen och fiska upp och släng resterna från vaniljstången. Ta upp de nu mjuka gelatinbladen från skålen med vattnet, krama ur dem lite lätt och rör ner gelatinbladen i gräddmjölken.
Häll upp i portionsformar. Sätt plastfolie över varje form och ställ in formarna i kylen till servering, minst 5 timmar och gärna över en natt för allra bäst konsistens.
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/klassisk-pannacotta-grundrecept/