Skriv ut

Knäckig äppelpaj med smuldeg och kanel

Äppelpaj med smuldeg

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Knäckig äppelpaj med havregryn i smuldegen och rejäla mängder kanel! Ett uns flingsalt i smuldegen förhöjer smaken av smöret. Den godaste äppelpajen någonsin!

Ingredienser

Scale
  • 45 äpplen (ca 500 g)
  • ca 0,5-1 msk kanel

Smuldeg:

  • 150 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 krm flingsalt

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 C och smörj en ugnsfast form med lite smör.

Skala äpplena, kärna ur dem och skär dem i skivor som du lägger i formen. Pudra över rejält med kanel över äppelskivorna!

Blanda ihop smuldegen (görs enklast med händerna) och strö den över äppelskivorna.

Grädda äppelpajen i mitten av ugnen i ca 20 min tills pajdegen fått en fin, gyllenbrun färg. Passa den de sista minuterna så den inte bränns, ugnar kan variera mycket i värme.