Skriv ut

Kyckling med asiatisk nudelsallad

Kyckling med asiatisk nudelsallad

Ljummen kyckling med grönsaker och en asiatisk nudelsallad som passar perfekt som bufférätt till många. Enkelt recept som går att förbereda.

Ingredienser

Scale

Sås till marinad och servering:

  •  1,5 dl japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk socker
  • 1 vitlöksklyfta, pressad eller finriven
  • 0,75 msk färsk, finriven ingefära
  • 1 lime – finrivet skal

Övrigt:

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 pkt risnudlar á 180 g
  • ca 1/3 gurka
  • 2 st mellanstora morötter
  • 2 st avokado
  • 2 st salladslökar
  • 1 knippe mynta
  • 1 knippe koriander
  • ca 1 msk svarta sesamfrön
  • lite chiliflakes

Instruktioner

Rör ihop alla ingredienser till den kombinerade marinaden och såsen i en skål stor nog att rymma kycklingen sedan. Det kommer att bli sammanlagt 2 dl sås, så häll av 1 dl sås i en liten kanna och ställ åt sidan, och låt resten av såsen ligga kvar i skålen.

Skär kycklingen i bitar och lägg i skålen. Låt den marinera däri medan du skär upp grönsakerna. Skär gurkan och morötterna i tunna stavar, 3-5 cm långa är lagom.

Skär avokadon i tärningar, strimla salladslöken och plocka bladen från myntan och koriandern. (Strimla bladen ifall de är väldigt stora.)

Koka nudlarna, och woka samtidigt kycklingen. Släng den marinad som blir kvar i skålen.

Servera kycklingen ihop med nudlarna, grönsakerna, salladslöken och de färska kryddorna. Strössla lite chiliflakes och svarta sesamfrön över varje portion, och ringla lite av såsen från kannan ovanpå. (Går såsen åt fort kan man alltid späda ut den med en extra skvätt japansk soja.)

Eller – lägg allting i skålar och låt alla få plocka ihop sin egen portion.