Skriv ut

Lakritspannacotta med salt kolasås och kolapopcorn

Lakritspannacotta med salt kolasås och kolapopcorn

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 2 recensioner

Loading...

Ljuvlig dessertdröm för lakrits- och kolaälskaren! Går att förbereda till stor del i förväg. Gör gärna pannacottorna dagen innan.

Scale

Ingredienser

Lakritspannacotta:

———-

Saltstänkt kolasås

Kolapopcorn

——–

6 st tomtebloss till servering

Instruktioner

Lakritspannacotta: Låt gelatinbladen ligga i en skål med vatten i minst 5 minuter. Häll grädde, mjölk, socker och lakritspulver i en kastrull. Ta det från värmen precis när det börjar koka, och rör ner gelatinbladen. Häll upp på portionsformar, och ställ i kylen att stelna. Låt stå i minst 4-5 timmar, helst över en natt.

Saltstänkt kolasås: Blanda alla ingredienser till kolasåsen utom flingsaltet, och låt det koka ihop i en kastrull i ca 20 min, tills du är nöjd med konsistensen. Ta den av värmen och rör i flingsalt. Ställ åt sidan till servering.

Kolapopcorn: Poppa popcornen, lägg över i en tålig bunke. Smält sockret i en stekpanna tills det löst upp sig och blivit gyllenbrunt. Ta det från värmen och rör ner bakpulver och smör. Häll det över popcornen, och rör snabbt runt med en slev. Stjälp över kolapopcornen på ett bakplåtspapper att stelna.

Vid servering: Ställ varje pannacotta på ett fat som du garnerar med kolapopcorn. Vispa grädden som ska toppa pannacottorna, och spritsa ut en klick över varje portion. Ringla kolasås över varje gräddtopp, och stick ner ett tomtebloss i varje pannacotta.