Skriv ut

Lammfärsbiffar med citron och rosmarin

Lammfärsbiffar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 1 recensioner

Loading...

Saftiga och goda lammfärsbiffar med smak av fräsch citron och kryddig rosmarin. Servera med getostkräm.

Scale

Ingredienser

Getostkräm: (ca 2 dl)

Instruktioner

Blanda 3 msk ströbröd med mjölk i en kopp, låt svälla i minst 5 min.

Hacka rödlöken och bryn den lätt i olja eller smör i en stekpanna. Blanda sedan samman den med färsen i en bunke och pressa ner vitlök.

Hacka och rör ner rosmarin, och riv ner skalet av en liten citron.

Tillsätt ströbrödet som blandats med mjölken, ägget och salta och peppra.

Häll upp ca 0,75 dl ströbröd på ett fat, och forma färssmeten till biffar som du sedan vänder i ströbröd innan du steker dem i smör eller olja.

Till getostkrämen: Kantskär chèvren och skär den sedan i mindre bitar och lägg i en skål. Tillsätt crème fraiche och mosa samman med en gaffel, alternativt vispa samman med elvisp. Smaka av med honung, salt och peppar.

TIPS! Ifall du serverar lammfärsbiffarna med potatis, välj gärna små delikatesspotatisar, och vänd dem i lite olivolja med rivet citronskal och lite salt i precis före servering.