Skriv ut

Lingonmojito

Lingonmojito

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3,50 av 4 recensioner

Loading...

Lingon passar perfekt till mojito! Låt dem sätta smak på en höstig drink att fira in helgen med. Lingonmojito är lätt att göra och kan förberedas i förväg.

Ingredienser

Scale

Lingonsockerlag:

  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 2 dl frysta lingon + några extra till garnering

Övriga ingredienser:

  • 2 dl rom (ljus)
  • 3 lime (en är till garnering)
  • 1 knippe mynta (12 krukor) + ev. 1 kvist till varje glas för dekoration
  • 23 dl Sprite

Instruktioner

Börja med att göra en lingonsockerlag. (Har du färdig sockerlag i kylen går det finfint, då kan du blanda allt i en shaker direkt. Men om du som jag inte har det och använder frysta lingon, får man ut mest smak från lingonen om de får vara med redan från start och får tina i sockerlagen.)

Värm socker och vatten i en kastrull till en sockerlag. Häll ner lingonen när sockerlagen börjar bli varm, och ta kastrullen från värmen när det börjat koka. Låt svalna. (Ställ kastrullen i ett iskallt vattenbad om du har bråttom.)

Har du en stor drinkshaker kan du göra allt i en och samma, annars är det lättast att dela upp det på två omgångar. (Det här har hänt mig så ofta att jag nu har två drinkshakers hemma.) Häll hälften av lingonröran i en shaker och hälften i en annan. (Eller en bunke bara medan du väntar på att din shaker ska bli ledig igen.) Häll i hälften av romen och pressa ner saften från en lime. Tillsätt några kvistar mynta och muddla med en muddlare för att frigöra smakerna från myntan. (Har du ingen muddlare kan du stöta runt i shakern med skaftet på en träslev.)

Preppa 4 glas med några lösa lingon i varje, en myntakvist i varje och ett par klyftor från den tredje limen som du skär i bitar.

Stoppa ett par isbitar i shakern och skaka lite. Sila ner shakerns innehåll fördelat på de två första glasen, och gör sedan om proceduren så att du får fyra drinkar. Fram tills hit kan du förbereda innan och ställa in drinkarna i kylen.

Vid servering, häll i några isbitar i varje glas och och fyll upp med Sprite efter smak och tycke.