Skriv ut

Lövbiffsgratäng

Lövbiffsgratäng

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3,92 av 13 recensioner

Loading...

Lövbiffsgratäng med ädelostsås och grönsaker är den perfekta bjudmaten som funkar vid alla tillfällen, och ett av bloggens allra populäraste recept.

Scale

Ingredienser

Gratäng:

Sås:

Instruktioner

Sätt ugnen på 225C.

Strimla lövbiffen och lägg den i en skål tillsammans med soja, fond och pressad vitlök.

Låt den marinera medan du strimlar purjolök, hackar paprika och skär champinjoner i mindre bitar.

Fräs purjolök och paprika i smör eller olja, och förflytta sedan till en tallrik. Fräs champinjonerna.

Blanda ihop purjolök, paprika och svamp och placera det i botten på en smord ugnsfast form.

Lägg sedan den råa, marinerade lövbiffen över grönsakerna. Den ska inte brynas innan.

Gör sedan såsen; börja med att  koka upp all grädde utom en liten skvätt som du spar till redning. Häll en liten skvätt av den kalla grädden i en rednings-shaker (eller liten burk med lock) och skaka den tillsammans med mjölet, och häll sedan redningen i den varma grädden.

Smula ner ädelosten och krydda såsen med timjan, peppar och lite salt. Låt såsen koka ihop någon minut tills osten har smält ner i såsen.

Häll såsen över köttet och ställ in gratängen i mitten av ugnen på 225C i ca 25 minuter. Lägg eventuellt på lite aluminiumfolie mot slutet så att inte ytan bränns.

Servera gratängen med ris, potatis eller pasta.