Lövbiffsgratäng med ädelostsås och grönsaker är den perfekta bjudmaten som funkar vid alla tillfällen, och ett av bloggens allra populäraste recept.
Gratäng:
Sås:
Sätt ugnen på 225C.
Strimla lövbiffen och lägg den i en skål tillsammans med soja, fond och pressad vitlök.
Låt den marinera medan du strimlar purjolök, hackar paprika och skär champinjoner i mindre bitar.
Fräs purjolök och paprika i smör eller olja, och förflytta sedan till en tallrik. Fräs champinjonerna.
Blanda ihop purjolök, paprika och svamp och placera det i botten på en smord ugnsfast form.
Lägg sedan den råa, marinerade lövbiffen över grönsakerna. Den ska inte brynas innan.
Gör sedan såsen; börja med att koka upp all grädde utom en liten skvätt som du spar till redning. Häll en liten skvätt av den kalla grädden i en rednings-shaker (eller liten burk med lock) och skaka den tillsammans med mjölet, och häll sedan redningen i den varma grädden.
Smula ner ädelosten och krydda såsen med timjan, peppar och lite salt. Låt såsen koka ihop någon minut tills osten har smält ner i såsen.
Häll såsen över köttet och ställ in gratängen i mitten av ugnen på 225C i ca 25 minuter. Lägg eventuellt på lite aluminiumfolie mot slutet så att inte ytan bränns.
Servera gratängen med ris, potatis eller pasta.
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/lovbiffsgratang/