Skriv ut

Majsplättar med fetaostkräm och morötter

Majsplättar-fetaostkäm-ugnsrostade-morötter-1

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Snabbfixade och billiga majsplättar där den salta fetaostkrämen och de söta, ugnsrostade morötterna kompletterar majsplättarna fint.

Ingredienser

Scale
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 stor burk majskorn (ca 340 g)
  • Lite salt
  • Svartpeppar
  • Smör att steka i
  • ———-

Fetaostkräm

  • 0,5 pkt fetaost
  • ca 23 msk crème fraiche

———-

  • Ca 12 st små morötter

Instruktioner

Sätt ugnen på 200C.

Skala morötterna och lägg dem i en smord ugnsform. Stek dem i mitten av ugnen tills de blivit relativt mjuka, ca 20 min.

Mät upp mjöl och mjölk i en bunke och vispa samman. Vispa ner äggen och rör ner majsen, och krydda med salt och peppar.

Stek plättarna i smör ett par minuter på varje sida, ca 2-3 st åt gången i stekpannan. Vispa samman fetaost och crème fraiche med elvisp, och servera en liten klick till varje portion ihop med morötterna.