Vardag Vegetariskt

Majsplättar med fetaostkräm och morötter

Majsplättar med fetaostkräm och morötterMajsplättar med ugnsrostade morötter och fetaostkräm är en lättfixad och supergod måltid där den salta fetaostkrämen och de söta, ugnsrostade morötterna kompletterar både varandra och plättarna som hand i handske. Snabbt går det också. Och billigt är det! Inte så mycket mer att tjafsa om, faktiskt.

Eller ja, det beror kanske på ålder och inställning. Här ville ena barnet prompt hälla på socker och kanel. Morötterna var läskiga och fetaostkrämen något farlig. Men då blev det å andra sidan mer av det till oss vuxna.

Nu i skördetid är det lätt att få tag i finfin, färsk majs och morot också, men för det mesta blir det att vi gör de här majsplättarna på burkmajs då det helt enkelt är smidigare och går fortare. Den som vill kan toppa med lite finhackad, färsk rödlök också, det är gott till. Och har du tillgång till timjan i ett kryddland är det jättegott till både ugnsrostade morötter och fetaostkräm, men inget måste.

Jag tycker att de här majsplättarna är en jättebra vegetarisk rätt att få in i veckomenyn för de dagar man vill äta vegetarisk mat som ändå de flesta (med vissa undantag då) barn gillar. Annars kan man alltid göra ugnspannkaka!

Skriv ut

Majsplättar med fetaostkräm och morötter

Snabbfixade och billiga majsplättar där den salta fetaostkrämen och de söta, ugnsrostade morötterna kompletterar majsplättarna fint.

  • Författare: Helena
  • Förberedelser: 10 min
  • Tillagningstid: 20 min
  • Total tid: 30 min
  • Antal portioner: 4 1x

Ingredienser

Scale
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 stor burk majskorn (ca 340 g)
  • Lite salt
  • Svartpeppar
  • Smör att steka i
  • ———-

Fetaostkräm

  • 0,5 pkt fetaost
  • ca 23 msk crème fraiche

———-

  • Ca 12 st små morötter

Instruktioner

Sätt ugnen på 200C.

Skala morötterna och lägg dem i en smord ugnsform. Stek dem i mitten av ugnen tills de blivit relativt mjuka, ca 20 min.

Mät upp mjöl och mjölk i en bunke och vispa samman. Vispa ner äggen och rör ner majsen, och krydda med salt och peppar.

Stek plättarna i smör ett par minuter på varje sida, ca 2-3 st åt gången i stekpannan. Vispa samman fetaost och crème fraiche med elvisp, och servera en liten klick till varje portion ihop med morötterna.

19 september, 2022

2 kommentarer

    1. Tack Lotta! Det var jättegott, morötterna blir ju lite sötare när de ugnsbakas, och då passar de extra bra att doppa i den salta fetaostkrämen. Kände mig mycket vego-hipp när jag la upp tallriken. 😉

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Recipe rating

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration