Andra Vardag

Ugnspannkaka med bacon och lingon

Den ultimata klassikern. Det här åt vi till middag igår kväll, och Lily chockade med att älska det. Mycket tacksamt! Vi älskar det också, det här är hederlig svensk husmanskost, men som ofta lätt glöms bort. Vi brukar laga ugnspannkaka på helgerna till lunch, när vi kommer på att vi inte har så mycket hemma att välja på. Ofta har vi bacon i frysen (lika viktigt som att ha en snöskyffel i bilens bagage vintertid, om ni frågar mig) ägg, mjölk och mjöl. Lingon fick vi en stor laddning av i höstas av Olofs pappa, så det är bara att ta fram ett gäng och råröra, eller att alltid ha en burk lingonsylt ståendes i kylen. Och sedan behöver man inget mer!

Ugnspannkaka, 4 portioner:
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
———-
Till servering:
2 pkt bacon
rårörda lingon

Sätt ugnen på 225C. Mät upp mjöl och salt i en bunke, och vispa ner mjölken och sedan äggen. Häll smeten i en smord form eller långpanna (alt. klädd med bakplåtspapper) och grädda i mitten av ugnen i ca 25 min. Gräddtiden kan variera beroende på formens storlek, i en mindre form tar det längre tid, då pannkakan blir tjockare. Prova med en sticka för att se om den är klar, stickan ska vara torr. Lägg ev. över aluminiumfolie om ytan blir mörk före pannkakan är genomgräddad. Knaperstek under tiden bacon, och servera pannkakan med bacon och lingon.

16 mars, 2016

2 kommentarer

  1. Har endast ätit fläskpannkaka en gång faktiskt. Inget jag är uppväxt med, blev mer pannkaka utan fläsk och söt sylt till. Japp, så var det! Gillade det dock, så kanske får gör det snart.

    Trevlig helg!
    //Malin

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration