Sätt ugnen på 175C.
Börja med att smälta smöret. Smält gärna en klick extra så att du kan pensla formen med det också. Bröa formen när du ändå är igång. Jag brukar använda en klassisk sockerkaksform.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Mortla kardemumman ifall du använder hela kardemummakärnor.
I en annan bunke – rör samman mjöl, vaniljsocker, bakpulver, kanel och kardemumman.
Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten med en slev och rör sedan ner smält smör och mjölk. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Känn efter med en sticka strax innan så att du vet när den är klar, stickan ska komma upp torr och inte vara klibbig. Låt gärna kardemummakakan vara kvar i formen några minuter innan du försiktigt vänder den upp och ner och låter kakan sakta lossna från formen.