Print

Marias saftiga och grova filmjölksbröd

Grovt fiberrikt bröd

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 4 reviews

Det här saftiga och goda brödet innehåller mycket fibrer och rörs enbart ihop med slev. Inget knådande, inget jäsande, bara rakt ner i formar och grädda! 

Ingredienser

Skala
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl rågsikt
  • 2 dl havregryn
  • 1,5 dl vetekli
  • 2 dl vetekross
  • 5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 liter filmjölk
  • 1,5 dl ljus sirap
  • ev. ca 0,5 dl vatten vid behov i slutblandningen

Instruktioner

Sätt ugnen på 175C och smöra och bröa två brödformar.

Blanda först alla torra ingredienser, och häll sedan ner filmjölken och sirapen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 30 minuter. Täck bröden med aluminiumfolie efter ungefär halva tiden så de inte blir för mörka.

Ta ut dem ur sina formar efter ca 5 min och låt dem svalna under bakduk.