Skriv ut

Marias grova filbröd

Grovt fiberrikt bröd

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,80 av 5 recensioner

Loading...

Det här saftiga och goda brödet innehåller mycket fibrer och rörs enbart ihop med slev. Inget knådande, inget jäsande, bara rakt ner i formar och grädda! 

Ingredienser

Scale
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl rågsikt
  • 2 dl havregryn
  • 1,5 dl vetekli
  • 2 dl vetekross
  • 5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 liter filmjölk
  • 1,5 dl ljus sirap

Instruktioner

Sätt ugnen på 175C och smöra och bröa två brödformar.

Blanda först alla torra ingredienser, och häll sedan ner filmjölken och sirapen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 45 minuter till två timmar. Täck bröden med aluminiumfolie efter halva tiden. Låt svalna under bakduk.