Skriv ut

Marias grova filbröd

Grovt fiberrikt bröd

4.6 from 10 reviews

Det här saftiga och goda brödet innehåller mycket fibrer och rörs enbart ihop med slev. Inget knådande, inget jäsande, bara rakt ner i formar och grädda! 

Ingredienser

Scale
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl rågsikt
  • 2 dl havregryn
  • 1,5 dl vetekli
  • 2 dl vetekross
  • 5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 liter filmjölk
  • 1,5 dl ljus sirap

Instruktioner

Sätt ugnen på 175C och smöra och bröa två brödformar.

Blanda först alla torra ingredienser, och häll sedan ner filmjölken och sirapen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 45 minuter till två timmar. Täck bröden med aluminiumfolie efter halva tiden. Låt svalna under bakduk.