Skriv ut

Mat-Tinas lyxiga charklasagne

Mat-tinas lyxiga charklasagne

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Lättgjord och lyxig lasagne med salami och tre sorters ost. Den här charklasagnen är den perfekta bjudrätten, och en av mina absoluta favoriträtter. 

Ingredienser

Scale
  • ca 200 g färska lasagneplattor
  • 1 burk färdig tomatsås, ca 400 g (jag kör Dolmios på 500 g)
  • 1 kruka färsk basilika, hackade blad (eller bara isär-rivna med händerna)
  • 250 g chark, t ex någon trevlig salami från charkdisken
  • 300 g körsbärstomater i halvor (eller 250 g som en förpackning oftast är på)
  • 2 påsar mozzarella á 125 g/påse, riven
  • salt & peppar
  • ca 1 msk olivolja

Ostsås:

  • 3 dl crème fraiche
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl färskriven parmesan (motsvarar ca 50 g)
  • salt & peppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 200C.

Rör ihop ingredienserna till ostsåsen i en bunke och smaksätt med salt och peppar.

Skär charken i mindre bitar. Jag brukar stapla den på hög och skära i många små tärningar.

Häll lite tomatsås i botten på en lasagneform, så att det precis täcker botten. Skeda över lite ostsås, strö ut lite charkbitar och strössla över lite basilikablad.

Lägg på lasagneplattor, och upprepa proceduren tills ingredienserna är slut.

Halvera cocktailtomaterna och riv mozzarellan grovt, så gott det går.

Toppa lasagnen med de halverade cocktailtomaterna och den rivna mozzarellaosten. Ringla över lite olivolja, salta och peppra och gratinera i ugnen i ca 35-40 minuter, tills lasagnen har fått fin färg.

Servera lasagnen med en god sallad, och toppa den med några färska basilikablad ifall du har några kvar. Och drick ett gott rödvin till!