Skriv ut

Svalkande melondrink med gin, lime och mynta

Melondrink

Svalkande melondrink med gin, lime och mynta, och en frostad kant med mortlat flingsalt, socker, chiliflakes och limeskal. Ljuvligt!!

Ingredienser

Scale

Myntasockerlag:

  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 3 kvistar mynta

Frostad kant:

  • 0,5 msk socker
  • 0,5 msk flingsalt
  • 0,5 lime – rivet skal
  • 0,25 tsk chiliflakes

Melondrink, 2 st:

  • 200 g vattenmelon
  • 1 dl gin
  • 1 dl myntasockerlag
  • 1 lime – pressad saft
  • ca 1,5 dl tonic water, t ex Schweppes
  • isbitar till glasen
  • myntakvistar till dekoration

Instruktioner

Börja med att koka upp 1 dl socker och 1 dl vatten i en liten kastrull. Dra från värmen när det börjat koka och lägg i 3 myntakvistar. Låt dem ligga där och dra medan sockerlagen svalnar. (Har du bråttom räcker en kvart.)

Skär loss 200 gram fruktkött från en vattenmelon och mixa till en slät, tunn juice. (Lämpligt nog är 200 gram vattenmelon cirka 2 dl juice, så har vi koll på det.)

Gör frostingen till glasens kant genom att mortla socker, salt, rivet limeskal och chiliflakes. Häll ut ditt smaksatta saltsocker (som smakar jättegott!) på ett litet fat.

Gör melondrinken antingen i behållaren du mixat vattenmelonen i (om den lämpar sig för det) eller i en kanna. Rör samman melonjuice med gin och 1 dl myntasockerlag, och låt den sockerlag som blir över ligga kvar i kastrullen.

Vänd glasen upp och ner och doppa dem i det som är kvar av myntasockerlagen. Doppa dem sedan i sockersaltet. Doppa gärna sidorna högst upp på glaset också, så det blir extra mycket av det goda. Lägg några isbitar i varje glas när du är klar.

Pressa ner saften av en lime ihop med melonjuicen och sockerlagen och rör runt med en slev. Fördela melondrinken i två ganska stora glas, och toppa varje glas med tonic water. Hur mycket som går åt beror på hur stark du vill ha drinken, men räkna med cirka 0,75 dl per glas. Stick ner en myntakvist i varje glas och servera.