Sommarens godaste drink med melon, mynta och jalapeño! Friskhet möter hetta och sött möter salt, den har ALLT man behöver i drinkväg i sommar!
Myntasockerlag:
Frostad kant:
Melondrink, 2 st:
Börja med att koka upp lika delar socker och vatten till en sockerlag. Dra från värmen när det börjat koka och lägg i myntakvistarna. Lägg på ett lock och låt dem ligga där och dra medan sockerlagen svalnar. (Har du bråttom räcker en kvart, men flera timmar är alltid trevligt.) Koka gärna mer än du behöver, myntasockerlag kan stå många veckor i kylen är perfekt till sommarens drinkar, mojito t ex!
Till glasens kant – mortla flingsalt och socker med myntablad tills det blir grönt och häll sedan ut det på ett litet fat.
Mät upp 8 cl sockerlag och häll ner i en drinkshaker. Låt det lilla som blir över av sockerlagen ligga kvar i kastrullen och doppa glasens kant först i kastrullen och sedan i myntasockret på tallriken för att få till de frostade kanterna.
Pressa lime på saft och häll i drinkshakern. Tillsätt vodka.
Skär loss fruktkött från melonen och kör det i en mixer tills det blivit en tunn juice. Passera juicen genom en sil om du vill. (Om du silar bort fruktköttet går det åt lite mer melon än 100 g för att komma upp i 1 dl.)
Fram till hit kan du förbereda drinken i förväg och förvara shakern i kylen. Vid servering, lägg isbitar och myntakvistar i varje glas. Skär japaleñon i skivor och lägg två skivor i varje glas och två skivor i shakern. Häll ner ett par isbitar i shakern och skaka. Sila sedan ner drinken i glasen, och toppa upp med ginger beer efter smak och tycke.
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/melondrink-mynta-jalapeno/