Skriv ut

Minipavlova med punschgrädde

Minipavlova-med-punschgrädde-till-påskdessert

5 from 2 reviews

Vacker minipavlova i portionsformat med punschgrädde och vårblommor. Den perfekta efterrätten till påsk!

Ingredienser

Scale

Marängbottnar:

  • 3 äggvitor
  • 0,75 tsk ättiksprit
  • 2 dl socker

Äggcrème:

  • 2 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl socker
  • 1 dl grädde
  • 0,75 msk mjöl
  • 25 g smör

Till garnering:

  • 1,5 dl grädde
  • 0,75-1 msk punsch
  • Söta apelsinskal (finns bland bakprodukterna)
  • Obesprutade penséer/violer

Instruktioner

Sätt ugnen på 100C. Separera äggen och spara två äggulor till äggcrèmen.

Vispa äggvitor med ättiksprit till ett vitt skum, tillsätt sedan sockret lite i taget och vispa tills du fått en tjock och fast maräng.

Rita upp sex cirklar på ett bakplåtspapper med hjälp av en upp och ner-vänd kopp, och bred ut smeten i dessa cirklar. Grädda i mitten av ugnen i 1,5 timme, stäng sedan av ugnen och låt den svalna helt med marängbottnarna kvar därinne.

Till äggcrèmen; sjud alla ingredienserna i en kastrull utom smöret, rör om hela tiden med en handvisp tills det tjocknat.

Ta sedan från värmen och häll i smör skuret i bitar. Rör/handvispa tills det smält och du har en jämn smet. Låt den svalna innan du brer den på marängbottnarna.

Vispa grädden och smaka av med punsch. Bred ut grädden på pavlovorna och garnera med söta apelsinskal och ätbara blommor.