Skriv ut

Mjölkfria våfflor

Mjölkfria våfflor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3,61 av 18 recensioner

Loading...

Mjölkfria våfflor smakar precis som vanliga våfflor. Bara att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och mjölken mot havremjölk, så är man hemma. Hur gott som helst!

Ingredienser

Scale
  • 150 g smält, mjölkfritt margarin
  • 5,25 dl vetemjöl
  • 0,75 dl socker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl havremjölk
  • 3 dl kolsyrat vatten (kolsyran ger en viss frasighet, men vanligt vatten funkar också fint)

  • Mjölkfri grädde, sylt och frukt eller bär till servering

Instruktioner

Smält margarinet i en kastrull, ställ åt sidan att svalna.

Vispa samman alla ingredienser i en stor bunke utom det smälta margarinet, det ska i sist. Spara en liten skvätt margarin i kastrullen som du kan ha att pensla våffeljärnet med vid behov, själv brukar jag pensla mitt våffeljärn lite mellan våfflorna med en silikonpensel doppad i lite smält margarin.

Sedan är det bara att grädda våfflor! Servera med vispad mjölkfri grädde, sylt och frukt.