Skriv ut

Mjölkfria våfflor

Mjölkfria våfflor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 2 reviews

Mjölkfria våfflor smakar precis som vanliga våfflor. Bara att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och mjölken mot havremjölk, så är man hemma. Hur gott som helst!

Ingredienser

Scale
  • 150 g smält, mjölkfritt margarin
  • 5,25 dl vetemjöl
  • 0,75 dl socker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl havremjölk
  • 3 dl kolsyrat vatten (kolsyran ger en viss frasighet, men vanligt vatten funkar också fint)

  • Mjölkfri grädde, sylt och frukt eller bär till servering

Instruktioner

Smält margarinet i en kastrull, ställ åt sidan att svalna.

Vispa samman alla ingredienser i en stor bunke utom det smälta margarinet, det ska i sist. Spara en liten skvätt margarin i kastrullen som du kan ha att pensla våffeljärnet med vid behov, själv brukar jag pensla mitt våffeljärn lite mellan våfflorna med en silikonpensel doppad i lite smält margarin.

Sedan är det bara att grädda våfflor! Servera med vispad mjölkfri grädde, sylt och frukt.