Skriv ut

Mjuk pumpakaka med glasyr

Pumpakaka-glasyr

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,40 av 5 recensioner

Loading...

Saftig och mjuk pumpakaka med ett tjockt täcke av glasyr med en hint av lime i smaken.

Ingredienser

Scale
  • 5 dl råriven pumpa (gärna Butternut-sorten)
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 1,5 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1,75 dl solrosolja
  • smör och ströbröd till formen

Glasyren:

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 4,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g Philadelphiaost
  • Finrivet skal av en lime

Instruktioner

Sätt ugnen på 150C.

Skala och riv pumpa, lägg åt sidan.

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

Blanda alla torra ingredienser i en egen bunke.

Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten, och tillsätt solrosolja och skalad, råriven pumpa.

Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbara kanter. Grädda i mitten av ugnen i ca 60 min.

Låt kakan svalna. Vispa samman alla ingredienser till glasyren med en elvisp så att det blir krämigt, och bre över kakan.