Skriv ut

Klassisk mojito

Mojito recept

Det enda recept du behöver på klassisk mojito med frisk och fräsch smak av mynta och lime. Originalet som alltid levererar, med extra mycket smak!

Ingredienser

Scale

Myntasockerlag:

  • 0,75 dl socker
  • 0,75 dl vatten
  • 1 litet knippe färsk mynta

Mojito:

  • 5 cl lime (motsvarar ca 23 st)
  • 1 dl ljus rom, t ex Bacardi
  • 1 knippe färsk mynta
  • 1 dl myntasockerlag
  • 1,5-2 dl sodavatten
  • isbitar
  • 2 extra myntakvistar till servering

Instruktioner

Koka upp socker och vatten i en liten kastrull (koka gärna mer än vad du behöver och spara i en flaska i kylen, det håller i många veckor) och dra från värmen när det precis börjat koka. Släng i ett litet knippe färsk mynta och lägg på ett lock. Har du tid kan du låta det stå och dra tills det svalnat, men har du bråttom räcker 5 minuter. Släng myntan som nu har gjort sitt.

Pressa limen, mät upp 5 cl limejuice och häll ner i en shaker. Tillsätt 1 dl rom, ett nytt knippe färsk mynta och 1 dl myntasockerlag. Muddla med en muddlare eller skaftet på en träslev. Att muddla är att stöta runt och helt enkelt ge myntan en omgång så att den sätter extra smak på allting i shakern.

Fyll två glas med isbitar och sila ner shakerns innehåll i glasen. Fyll upp med sodavatten efter smak och tycke (lite beroende på hur stark du vill ha drinken) och garnera varje drink med ett par kvistar färsk mynta.