Det enda recept du behöver på klassisk mojito med frisk och fräsch smak av mynta och lime. Originalet som alltid levererar, med extra mycket smak!
Myntasockerlag:
Mojito:
Koka upp socker och vatten i en liten kastrull (koka gärna mer än vad du behöver och spara i en flaska i kylen, det håller i många veckor) och dra från värmen när det precis börjat koka. Släng i ett litet knippe färsk mynta och lägg på ett lock. Har du tid kan du låta det stå och dra tills det svalnat, men har du bråttom räcker 5 minuter. Släng myntan som nu har gjort sitt.
Pressa limen, mät upp 5 cl limejuice och häll ner i en shaker. Tillsätt 1 dl rom, ett nytt knippe färsk mynta och 1 dl myntasockerlag. Muddla med en muddlare eller skaftet på en träslev. Att muddla är att stöta runt och helt enkelt ge myntan en omgång så att den sätter extra smak på allting i shakern.
Fyll två glas med isbitar och sila ner shakerns innehåll i glasen. Fyll upp med sodavatten efter smak och tycke (lite beroende på hur stark du vill ha drinken) och garnera varje drink med ett par kvistar färsk mynta.
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/mojito/