Skriv ut

Morotssoppa med getostkräm och parmachips

Morotssoppa med getostmousse och parmachips

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,50 av 4 recensioner

Loading...

Den perfekta förrätten! Smakrik morotssoppa med både sötma och syra, med fyllig getostkräm, knaprigt parmachips och pinjenötter. Går att förbereda innan.

Scale

Ingredienser

Getostmousse:

———-

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 C.

Lägg parmaskivorna på en plåt med bakplåtspapper och torka till chips i ugnen i ca 8-10 min. Lägg sedan över på en tallrik med hushållspapper.

Skala morötterna, skär dem i bitar och lägg i en långpanna. Ringla över lite olivolja, salta och peppra, och lägg på ett par kvistar timjan. Ugnsbaka i cirka 35 min.

Hacka schalottenlökar och fräs i olivolja i en stor kastrull. Tillsätt vinet, och låt koka tills hälften av vätskan kokat bort.

Koka upp 1,2 liter vatten med två grönsaksbuljongtärningar i en annan kastrull.

Häll ner hälften av buljongen i kastrullen med löken. Tillsätt hälften av morötterna (släng de gamla timjankvistarna) och kör blandningen slät med en stavmixer. Häll i resten av buljongen och morötterna, och mixa igen.

Tillsätt pressad citronsaft, grädde, och paprikapulver. Hacka och rör ner 1,5 msk färsk timjan, låt soppan koka upp, och smaka av med salt och peppar.

Till getostmoussen; Skär bort kanterna på getosten ifall den har vita kanter, och vispa sedan med elvisp ihop med crème fraiche till en fast, krämig röra. Förvara svalt till servering.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de får färg.

Vid servering – lägg en klick getostmousse i mitten på varje tallrik, stick ner ett parmachips och häll soppa runt klicken. (Häll från en kanna för att minska stänk.) Garnera med färsk timjan och pinjenötter.