Nattjästa frallor på fusksurdeg är bästa genvägen till nybakat, rykande färskt bröd på morgonen! Kan formas till både frallor och baguetter.
Lös jästen i vattnet och rör ner salt, vetekli och mjöl. Rör med slev så att allting blandas, degen ska vara ganska lös, mycket lösare än en klassisk bröddeg.
Lägg över plastfolie och låt stå över natten i rumstemperatur. (Degen bör stå i minst 6 timmar, men klarar sig i upp till 18 timmar.)
Nästa morgon – sätt ugnen på 275C och stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord. Vik degen en gång över sig själv, så att båda sidor blir mjölade.
Dela den i 3-4 lika stora delar. Vrid degbitarna med lätt hand till 3-4 baguetter som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. (Att forma degbitarna till 4-5 frallor funkar också. De behöver inte ens se ut som frallor, det kommer att bli bra ändå.)
Låt degen vila på plåten medan ugnen uppnår 275C. Innan du sätter in plåten i mitten av ugnen kan du om du vill spraya ugnen lite invändigt, både uppe och nere med lite vatten med hjälp av en blomspruta, det ger en lite knaprigare brödskorpa.
Grädda bröden i 13-14 min och låt dem svalna på galler utan bakduk.
Om du väljer att dubbla receptet behöver du inte dubbla saltmängden till 3 tsk salt, då räcker det bra med totalt 2 tsk salt.
Find it online: https://baraenkakatill.se/nattjasta-frallor-fusksurdegsbrod/