Skriv ut

Nattjästa frukostfrallor med solroskärnor

Nattjästa frukostfrallor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Smakrika, nattjästa frukostfrallor med grahamsmjöl och honung i degen och solroskärnor på toppen! Ett enkelt recept på kalljäst bröd.

Ingredienser

Scale
  • 1/4 pkt jäst (12,5 g)
  • 2 dl fingervarmt vatten
  • 0,5 dl mjölk
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 0,75 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl special (vanligt mjöl funkar också)
  • ca 0,5 dl solroskärnor till garnering

Instruktioner

Smula ner jästen i en stor bunke och tillsätt sedan fingervarmt vatten och mjölk.

Rör i salt, honung, grahamsmjöl och vetemjöl special. Degen ska vara ganska kletig, och behöver inte arbetas mer än att den rörs samman med slev.

Täck bunken med plastfolie och låt den stå framme i ca 30 min innan du stoppar in den i kylen så att jäsningen får en liten extra skjuts av rumstemperaturen. Låt stå i kylen över natten.

På morgonen – sätt ugnen på 250C. Stjälp ut degen på mjölat bakbord och dela den i sex delar. Du behöver alltså inte knåda degen. Lägg degbitarna (som kan se ut lite hur som helst) på en plåt med bakplåtspapper och pensla ytan på dem med lite vatten. Strö över lite solroskärnor på dem och stoppa in plåten i mitten av ugnen i ca 14 min. 

Kommentarer

Om du dubblerar det här receptet behöver du inte dubblera mängden salt till 3 tsk, utan då räcker det att ta totalt 2 tsk salt.