Skriv ut

Olofs hemgjorda glögg med rom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 2 recensioner

Loading...

Olofs glögg är en återkommande modern julklassiker hemma hos oss varje år i december. Det är Olofs finglögg som han blandar med rom och vaniljvodka, med en kryddblandning han lånat från sin pappas sätt att göra den. Helt klart allas favoritglögg i vänskapskretsen! 

Scale

Ingredienser

Instruktioner

Häll upp hela rödvinsflaskan i en rejäl glasburk med lock, tillsätt mörk rom och vaniljvodka. Häll i alla kryddor i burken. (Kardemummakärnorna ska mortlas och vaniljstången ska skrapas ur. Både frön och stång ska i!) Stäng locket, och låt stå i två-tre dygn i kylskåp och dra så att smakerna sätter sig. Ta dock upp och släng pomeransskalet efter första dygnet. Efter två-tre dygn; häll glöggen genom en sil ner i en kastrull. Sjud glöggen, men låt den inte koka Tillsätt sockret och rör tills det har lösts upp. Låt svalna, och häll upp i en noggrant rengjord flaska.