Skriv ut

Olofs hemgjorda glögg med rom

Olofs-grymma-glögg

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 3 recensioner

Loading...

Olofs glögg är en återkommande modern julklassiker hemma hos oss varje år i december. Det är Olofs finglögg som han blandar med rom och vaniljvodka, med en kryddblandning han lånat från sin pappas sätt att göra den. Helt klart allas favoritglögg i vänskapskretsen! 

Scale

Ingredienser

Instruktioner

Häll upp hela rödvinsflaskan i en stor glasburk med lock, alternativt i en kastrull med lock, och tillsätt 1 dl mörk rom.

Förbered kryddorna i en liten skål så att du har dem klara. Kardemumman ska mortlas och ingefäran ska finrivas. I med pomeransskal, kanel och kryddnejlikor också.

Ta fram en liten kastrull och häll i 1 dl vaniljvodka och 1,5 dl socker. Värm sakta och försiktigt. Det behöver inte bli varmare än att sockret ska smälta ner.

Skåra vaniljstången och skrapa ner fröna från den i kastrullen, ihop med den urskrapade vaniljstången. Häll i kryddorna du förberett, rör om och låt svalna. 

När det svalnat – häll ner den kryddiga vodkan i vinet, och låt stå i 3 dygn i kylen.

Efter ett dygn – ta upp och släng pomeransskalet. Får det vara kvar för länge kan det ge en bitter smak till glöggen. Resten av kryddorna får vara kvar i 2 dygn till.

Efter ytterligare två dygn; sila av glöggen och häll upp i flaska som du förvarar i kylskåpet.

(Olof hälsar att det går att hälla av den på dag två också. Ifall man inte kan vänta.)