Skriv ut

Palak paneer

Palak paneer

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 5 recensioner

Loading...

Palak paneer är en supergod och lättlagad indisk maträtt som är populär på indiska restauranger tack vare sin ofta milda smak av spenat och ost. 

Ingredienser

Scale
  • 1 pkt paneerost á 225 g
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 g smör + ytterligare 25 g
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk finriven, färsk ingefära
  • 1 rågad tsk flingsalt
  • 1 tsk hela kumminfrön
  • 0,5 tsk garam masala
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • Lite chilipulver
  • 450 g fryst hackad spenat, tinad
  • 1 dl grädde
  • Ca 0,5 dl vatten

Instruktioner

Skär paneerosten i mindre tärningar och stek den i stekpanna i lite smör eller olja tills den får lite stekyta. (Detta moment är inte nödvändigt och kan uteslutas, men själv tycker jag att det blir godare.) Lägg över på tallrik.

Smält 50 g smör i en stekpanna. Hacka rödlöken och tomaterna, pressa vitlöken och fräs i smöret.

Tillsätt tomatpuré, ingefära, salt och kryddor, och rör sedan ner den tinade spenaten. Pressa gärna ur överflödig vätska ur spenaten.

Tillsätt grädde och låt allt koka samman. Kör såsen slät med stavmixer om du vill ha en slätare sås. (Kan rekommenderas för att sälja in den bättre hos barn.) Späd med vatten till önskad konsistens.

Rör ner paneerosten och låt allt bli varmt, servera sedan med t ex jasminris.