Skriv ut

Pan con tomate

Pan-con-tomate

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 1 recensioner

Loading...

Spanjorernas nationaltapas som både stora och små gillar. I originalversionen gnids en tomathalva mot brödet, här serveras tomatröran vid sidan av för att brödet ska behålla sin knaprighet.

Scale

Ingredienser

Instruktioner

Börja med tomatröran. Halvera tomaterna och lägg dem i en mixer. Mixa några varv, några sekunder räcker, så att tomaterna krossas till en lite grövre röra bara. Smaka av tomatröran med olivolja, salt och peppar.

Skiva och halvera surdegsbrödet så att du får 12 st halva brödskivor. Skiva brödet tunt, och rosta skivorna i brödrost.

Halvera vitlöksklyftan och gnugga dess snittyta mot de rostade brödskivorna.

Lägg upp tomatröran i en skål och servera ihop med brödet. Bjud serranoskinka till, om du vill.