Skriv ut

Pannacotta med Disaronno

Pannacotta Amaretto

5 from 1 reviews

Pannacotta med smak av amaretto är busenkelt och supergott! Med kanderade, knapriga pecannötter på toppen blir det en riktigt lyxig dessert!

Ingredienser

Scale
  • 3 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • 0,75 dl Disaronno Originale

Saltstänkta, kanderade pecannötter:

  • 100 g pecannötter
  • 0,5 äggvita
  • 0,75 dl socker
  • 0,5 tsk flingsalt

Instruktioner

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten och låt dem ligga där medan du förbereder grädden.

Mät upp grädde och socker i en liten kastrull och värm tills första kokbubblan kommer. Dra då kastrullen från värmen och rör ner gelatinbladen.

Rör ner Disaronnon och häll upp i portionsformar. Ställ i kylen till servering, låt stå kallt i minst 5 timmar.

Till de kanderade nötterna: Sätt ugnen på 125C. Vispa äggvitan i en bunke till ett fast skum. Blanda snabbt ner socker och salt, rör några varv och rör sedan ner pecannötterna. Rör tills nötterna är täckta av äggsmeten, och bre sedan ut nötterna på en plåt med bakplåtspapper. De ska inte ligga ovanpå varandra. Ugnsrosta i mitten av ugnen i en timme. Rör runt med hjälp av en stekspade en gång i kvarten.

Vid servering, toppa varje pannacotta med kanderade nötter.