Skriv ut

Pappas biffar

Pappas biffar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,67 av 3 recensioner

Loading...

Pappas panerade färsbiffar är de godaste biffar som finns! Serveras med fjärilsmakaroner och stuvad spenat kryddad med muskot.

Ingredienser

Scale
  • 1 dl ströbröd + minst 1 dl extra att vända biffarna i
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk kalvfond
  • 0,5-1 tsk sambal oelek (kan uteslutas)
  • chilipulver/-krydda
  • salt och peppar
  • 1 ägg

Instruktioner

Börja med att röra ihop 1 dl ströbröd med mjölken i en liten skål och låt det stå och svälla ca 5 min tills det blir en tjock massa.

Hacka under tiden löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör eller olja. Blanda den sedan med köttfärsen i en bunke.

Rör ner ströbrödsröran, kalvfond, kryddor och ägget.

Häll ut 1 dl ströbröd på ett fat, och forma färsen till biffar. Vänd varje biff i ströbröd på båda sidorna, för att få till den där riktigt goda stekytan. Stek biffarna på båda sidor på medelhög värme i smör eller olja.

Servera med stuvad spenat och fjärilsmakaroner.