Färs Nötkött Vardag

Pappas biffar

Pappas biffar

När min syster och jag växte upp var pappas biffar med stuvad spenat och fjärilsmakaroner en av våra absoluta favoriträtter. Det som gör färsbiffarna extra goda är att de vänds i ströbröd före stekning vilket ger dem en lite knaprig stekyta, och färssmeten innehåller även den ströbröd, som fått svälla i mjölk. Och så en hel del annat gott också. Hör man till dem som gärna smakar av sin färssmet före stekning så lovar jag att man inte kommer att bli det minsta besviken här.

Jag skulle aldrig få för mig att servera något annat än just fjärilsmakaroner till pappas biffar, för det ska vara så. Precis som att det kan låta som en konstig kombination att ha stuvad spenat till det här, men det är verkligen en fullträff. Alla som har fått smaka den här rätten har älskat den, till och med mina kräsna barn.

Jag tror att jag har en förkärlek för 70- och 80-talsinpsirerad vardagsmat, men egentligen är det inte så konstigt, för det är ju den maten jag själv växte upp med. De maträtterna som jag tyckte allra mest om som barn är de som har hängt med mig hela livet, som jag nu också lagar till mina barn. Andra klassiker i precis samma andra som pappas biffar är till exempel mormors köttfärsrullader som är ett av bloggens allra populäraste recept genom tiderna. Och gillar ni mormors köttfärsrullader, då vågar jag lova att ni kommer att gilla pappas biffar också!

Skriv ut

Pappas biffar

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Pappas panerade färsbiffar är de godaste biffar som finns! Serveras med fjärilsmakaroner och stuvad spenat kryddad med muskot.

 • Författare: Helena
 • Förberedelser: 15 min
 • Tillagningstid: 15 min
 • Total tid: 30 min
 • Antal portioner: 4 1x

Ingredienser

Scale
 • 1 dl ströbröd + minst 1 dl extra att vända biffarna i
 • 1,5 dl mjölk
 • 1 gul lök
 • 500 g nötfärs
 • 2 msk kalvfond
 • 0,5-1 tsk sambal oelek (kan uteslutas)
 • chilipulver/-krydda
 • salt och peppar
 • 1 ägg

Instruktioner

Börja med att röra ihop 1 dl ströbröd med mjölken i en liten skål och låt det stå och svälla ca 5 min tills det blir en tjock massa.

Hacka under tiden löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör eller olja. Blanda den sedan med köttfärsen i en bunke.

Rör ner ströbrödsröran, kalvfond, kryddor och ägget.

Häll ut 1 dl ströbröd på ett fat, och forma färsen till biffar. Vänd varje biff i ströbröd på båda sidorna, för att få till den där riktigt goda stekytan. Stek biffarna på båda sidor på medelhög värme i smör eller olja.

Servera med stuvad spenat och fjärilsmakaroner.

15 mars, 2021

4 kommentarer

 1. Hej mä! Det här är det första jag fick äta hos dig när vi var typ 10 bast, fast den gangen var det med potatismos! Jättegott!

  1. Hej Mä!
   Ja, det kommer jag också ihåg! Och pappa hade kryddat potatismoset jättemycket, och du hade din tröja med katten på! 🙂 Puss på dig!

  1. Håhå, Rat von Tratt tackar och bugar! Ja, den här maträtten är så klassisk som en maträtt bara kan bli. Så snopet att du numera är gift med en man som inte äter nötkött, syrran. Nästa gång du hälsar på utan honom ska jag laga det här till dig! Kram!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration