Vegetarisk wok med nudlar

Vegetarisk wok med nudlar är den ultimata kylskåpsrensarmaten!
Bara att ta det man har hemma, skära i bitar och slänga i wokpannan, och lägga till nudlar och en superenkel sojasås på tre ingrdienser som man oftast har hemma.
Fritt fram för extra protein!
Vegansk är den också om man gör den på risnudlar istället för äggnudlar. Men vill man ha i kyckling eller någon annan form av extra protein går det också hur bra som helst. Det här receptet är helt öppet för dina egna tolkningar och kylskåpsrester.
Den här vegetariska woken hade jag med i ett nummer av tidningen Hälsa häromåret, och det är en fräsch och enkel maträtt som är väldigt lättlagad.
Topping är kul!
Har du färska kryddor hemma kan du toppa med dem, eller kanske lite hackade nötter för extra knaprighet? Eller lite sesamfrön på toppen, måhända?
Den här superenkla woken kan varieras i oändlighet!

Om du gillar den här woken tror jag också att du skulle gilla Dan Dan nudlar. I receptet görs maträtten på fläskfärs, men jag gör den minst lika ofta på vegofärs. Hur gott som helst!

Jag vill också slå ett slag för färska, vietnamesiska vårrullar!
Också en hel del grönsaker och nudlar, och riktigt fräscht och gott.
Skriv utVegetarisk wok med nudlar
Den perfekta kylskåpsrensningen! Woka det du hittar ihop med soja och nudlar, och middagen är serverad! Mängden grönsaker behöver inte vara så exakt.
- Förberedelser: 15 min
- Tillagningstid: 10 min
- Total tid: 25 min
- Antal portioner: 4 1x
Ingredienser
- Nudlar för 4 portioner, t ex risnudlar
- 2 morötter
- 1 liten, röd paprika
- Ca 4 st salladslökar
- Ca 250 g champinjoner
- 1–2 msk sesamolja
- 2 msk mirin (finns på asiatiska hyllan)
Sojablandning:
- 3 msk kinesisk, vanlig soja
- 1,5 msk sesamolja
- 1 tsk socker
Instruktioner
Rör samman ingredienserna till sojablandningen i en kopp, ställ åt sidan.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
Strimla morötter, paprika och salladslökar, och spara en handfull salladslök till garnering. Halvera champinjonerna och skär dem i skivor.
Hetta upp sesamolja i en wokpanna och woka de strimlade grönsakerna och svampen i ca 5 minuter tills de mjuknat något.
Rör ner mirin och nudlarna. Häll i sojablandningen lite i taget tills du när nöjd med färgen på woken. Blanda runt allt noga, lägg upp i skålar och toppa varje portion med lite strimlad salladslök.