Skriv ut

Vegetarisk wok med nudlar

Vegetarisk wok med nudlar

Den perfekta kylskåpsrensningen! Woka det du hittar ihop med soja och nudlar, och middagen är serverad! Mängden grönsaker behöver inte vara så exakt.

Ingredienser

Scale
  • Nudlar för 4 portioner, t ex risnudlar
  • 2 morötter
  • 1 liten, röd paprika
  • Ca 4 st salladslökar
  • Ca 250 g champinjoner
  • 12 msk sesamolja
  • 2 msk mirin (finns på asiatiska hyllan)

Sojablandning:

  • 3 msk kinesisk, vanlig soja
  • 1,5 msk sesamolja
  • 1 tsk socker

Instruktioner

Rör samman ingredienserna till sojablandningen i en kopp, ställ åt sidan.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.

Strimla morötter, paprika och salladslökar, och spara en handfull salladslök till garnering. Halvera champinjonerna och skär dem i skivor.

Hetta upp sesamolja i en wokpanna och woka de strimlade grönsakerna och svampen i ca 5 minuter tills de mjuknat något.

Rör ner mirin och nudlarna. Häll i sojablandningen lite i taget tills du när nöjd med färgen på woken. Blanda runt allt noga, lägg upp i skålar och toppa varje portion med lite strimlad salladslök.