Skriv ut

Vegetarisk wok med nudlar

Vegetarisk wok med nudlar

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Den perfekta kylskåpsrensningen! Woka det du hittar ihop med soja och nudlar, och middagen är serverad! Mängden grönsaker behöver inte vara så exakt.

Ingredienser

Scale
  • Nudlar för 4 portioner, t ex risnudlar
  • 2 morötter
  • 1 liten, röd paprika
  • Ca 4 st salladslökar
  • Ca 250 g champinjoner
  • 12 msk sesamolja
  • 2 msk mirin (finns på asiatiska hyllan)

Sojablandning:

  • 3 msk kinesisk, vanlig soja
  • 1,5 msk sesamolja
  • 1 tsk socker

Instruktioner

Rör samman ingredienserna till sojablandningen i en kopp, ställ åt sidan.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.

Strimla morötter, paprika och salladslökar, och spara en handfull salladslök till garnering. Halvera champinjonerna och skär dem i skivor.

Hetta upp sesamolja i en wokpanna och woka de strimlade grönsakerna och svampen i ca 5 minuter tills de mjuknat något.

Rör ner mirin och nudlarna. Häll i sojablandningen lite i taget tills du när nöjd med färgen på woken. Blanda runt allt noga, lägg upp i skålar och toppa varje portion med lite strimlad salladslök.