Mjuka päron, knapriga nötter, brynt smör och nymortlad kardemumma. Servera med lättvispad grädde och njut!
Sätt ugnen på 175C.
Skär päronen i mindre bitar, lägg åt sidan.
Grovhacka hasselnötterna.
Bryn smöret i en liten kastrull. Först kokar det och fräser, sedan tystnar det och stiger i form av ett ljust skum. Då börjar det bli klart. Rör om noga och häll över i en tillbringare så det kommer bort från värmen och brynprocessen upphör.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl med vaniljsocker och bakpulver, och mortla kardemummakärnorna och rör ner dem i mjölet.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten, och rör sedan ner päronen och det brynta smöret.
Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med avtagbara kanter, och smörj och bröa formens kanter. Häll ner smeten och toppa med de grovhackade hasselnötterna och råsockret. Grädda i ca 45 minuter. Servera gärna med lättvispad grädde.
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/paronkaka-kardemumma-brynt-smor-hasselnotter/