Kryddig och frisk på samma gång är den här underbara päronmarmeladen med smak av ingefära och rosmarin. Och helt fantastiskt god till ost!
Skala och kärna ur päronen, skär dem i små bitar och lägg dem i en kastrull. Den skalade vikten blir ju mindre än ett kilo, men receptet är anpassat efter det, så allt är i sin ordning.
Finriv ingefäran och lägg ner i kastrullen. (Jag brukar använda mig av ett zestjärn.)
Hacka rosmarinen och tillsätt den också, och häll ner sirapen. Låt koka upp och koka i ca 25 minuter. (Tycker du att bitarna är för fasta kan du alltid hjälpa dem på traven med en slev eller trägaffel och hacka och mosa lite lätt, men bitar är inget som stör i den färdiga marmeladen sedan.)
Tillsätt syltsockret och koka i ytterligare 5 min.
Häll upp på väl rengjorda burkar och ställ in i kylen. Perfekt present!
Find it online: https://baraenkakatill.se/paronmarmelad-ingefara-rosmarin/