Skriv ut

Vit sangria med passionsfrukt

Passionsfruktssangria

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Fyll upp en pitcher med den här superenkla och friska passionssangrian. När den tagit slut är det bara att fylla på mer över frukterna!

Ingredienser

Scale

Passionssockerlag:

  • 1 pkt fryst passionsfrukt á 250 g
  • ca 1,5 dl socker

Passionssangria:

  • 1 apelsin
  • 1 lime
  • 1 citron
  • ett knippe mynta
  • 1 flaska vitt vin (gärna en frisk och fruktig sort)
  • ca 1,5 dl passionssockerlag
  • ca 67 dl Sprite
  • isbitar

Instruktioner

Till passionssockerlagen – låt paketet med fryst passionsfrukt ligga framme någon timma så att innehållet tinar. När det tinat, lägg fruktköttet i en sil med en bunke under och pressa ur saft med hjälp av en sked tills det bara är kärnorna kvar. Det blir ca 1,5 dl passionsfruktsjuice. Släng kärnorna.

Mät upp lika mycket socker som du fick ihop passionsjuice och koka ihop juice och socker till en passionssockerlag. Den är klar när sockret smält helt. Låt svalna. 

Ta fram två kannor som rymmer ca 1 liter vardera. (Det här receptet ger ca 1,5 liter vätska, men frukten fyller upp det hela till totalt 2 liter.)

Skiva frukterna och fördela dem mellan kannorna. Stuva ner några kvistar mynta i varje kanna.

Häll upp det vita vinet, hälften i varje kanna, och fortsätt med 0,75 dl passionssockerlag i varje kanna. Fram till hit kan du förbereda innan och ställa in i kylen.

Fyll upp varje kanna med cirka 3 dl Sprite vardera (mer eller mindre, mängden är väldigt förlåtande) eller motsvarande fruktsoda. Avsluta med isbitar.