Skriv ut

Pepparkakscookies med marshmallows

Pepparkakscookies med marshmallows

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 4 reviews

Mjuksega pepparkakscookies med snövita, mjuka marshmallows. Smakar som pepparkaka, extra allt!

Ingredienser

Scale
  • 100 g Carlshamns mjölkfria margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 tsk pepparkakskryddor
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk bikarbonat

Egenblandade pepparkakskryddor:

  • 1 msk mald ingefära
  • 1 msk mald kanel
  • 0,5 msk kardemumma
  • 0,5 msk mald nejlika

Instruktioner

Sätt ugnen på 200C.

Vispa rumsvarmt margarin krämigt ihop med de båda sockersorterna.

Vispa ner ägget, och vispa tills det blandats.

Rör ihop de torra ingredienserna för sig, och rör ner dem i smeten.

Rulla till bollar och lägg på plåtar klädda med bakplåtspapper. Platta till varje boll lite lätt med handen. Eftersom kakorna flyter ut rätt mycket brukar jag göra 6 st bollar per plåt, och receptet ger 12 kakor vilket blir två plåtar. 

Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 min. Så fort du tagit ut dem – tryck ner några marshmallows i varje kaka. Här får man vara snabb, för de stelnar till fort.