Jul, Sponsrat inlägg

Pepparkakscookies med marshmallows

Inlägg i samarbete med Carlshamns Mejeri

Pepparkakscookies med marshmallows

Mjuksega pepparkakscookies med marshmallows, vad säger ni om det? De snövita marshmallowsen ser ut som mjuka små snöbollar som landat i pepparkakscookiesarna. (Vad nu pepparkakscookies kan tänkas heta i plural…)

Goda är de i alla fall, och de är precis sådär härligt mjuksega som man vill ha dem. Lite knapriga i kanterna, och ganska mjuka inuti. Allra godast är de direkt när de är alldeles nygräddade och fortfarande lite varma.

Till dessa pepparkakscookies kan man antingen använda färdiga pepparkakskryddor eller blanda egna, vilket är hur lätt som helst och gör kakorna ännu godare. De klassiska pepparkakskryddorna är kanel, ingefära, kardemumma och nejlika, och ett bra riktmärke är att ta dubbelt så mycket kanel och ingefära som du tar kardemumma och nejlika. (Oavsett om du använder färdiga pepparkakskryddor eller gör egna, så är det totalt 2,5 tsk kryddblandning som du ska ha i smeten. Receptet på egen pepparkakskrydda ger lite mer än så.)

Skriv ut

Pepparkakscookies med marshmallows

Pepparkakscookies med marshmallows

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,33 av 3 recensioner

Loading…

Mjuksega pepparkakscookies med snövita, mjuka marshmallows. Smakar som pepparkaka, extra allt!

  • Författare: Helena
  • Förberedelser: 15 min
  • Tillagningstid: 10 min
  • Total tid: 25 min
  • Antal portioner: 12 st 1x
Scale

Ingredienser

  • 100 g Carlshamns mjölkfria margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 tsk pepparkakskryddor
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk bikarbonat

Egenblandade pepparkakskryddor:

  • 1 msk mald ingefära
  • 1 msk mald kanel
  • 0,5 msk kardemumma
  • 0,5 msk mald nejlika

Instruktioner

Sätt ugnen på 200C.

Vispa rumsvarmt margarin krämigt ihop med de båda sockersorterna.

Vispa ner ägget, och vispa tills det blandats.

Rör ihop de torra ingredienserna för sig, och rör ner dem i smeten.

Rulla till bollar och lägg på plåtar klädda med bakplåtspapper. Platta till varje boll lite lätt med handen. Eftersom kakorna flyter ut rätt mycket brukar jag göra 6 st bollar per plåt, och receptet ger 12 kakor vilket blir två plåtar. 

Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 min. Så fort du tagit ut dem – tryck ner några marshmallows i varje kaka. Här får man vara snabb, för de stelnar till fort. 

4 Kommentar

  1. Lena

    17 december, 2019 at 8:56 f m

    Hej !
    Gjorde fudgen med havssalt igår och det kan jag lova va inte sista gången…..sååå GOD
    Kram Lena i Färjestaden

    1. Helena

      17 december, 2019 at 8:59 f m

      Vad roligt att höra Lena, vad glad jag blir! Stor kram!

  2. Marija

    20 december, 2019 at 4:56 e m

    Provsmakningspanelen på jobbet har missat dessa?

    1. Helena

      21 december, 2019 at 8:27 e m

      Ähurm, jo. De bakades en dag då det helt enkelt var för många dagar kvar tills jag skulle komma in på kontoret nästa gång. Får kompensera. 😉

Lämna en kommentar